Антидекубитален дюшек

Антидекубитални дюшеци се отпускат безплатно за лежащоболни при следните заболявания: неврологични заболявания придружени с хемипарези или квадрипарези, будна кома, усложнени невромускулни заболявания довели до принудително залежаване в една и съща поза, терминално болни. 

Не е задължително лежащоболния да има ТЕЛК/инвалидност/, необходимо е да има заболяването. Лежащоболни в къщи, които нямат епикриза от болница в която са били лекувани също могат да получат антидекубитални дюшеци.

Служат да предпазят лежащоболните от получаването на рани/декубитус/ в резултат на залежаването. Състоят се от три основни елемента-1.подложка/дюшек/ 2. безшумен компресор за сгъстен въздух с програматор 3. свързващи тръбички/маркучи/. Подложката се състои от множество секции в които компресора автоматично по програма нагнетява/помпи/ и изсмуква въздуха от тях. За повече подробности вижте раздела"Безплатно получаване". Болните с цитираните по-горе заболявания също така могат да получат и други помощни средства -инвалидна количка, столове за тоалет и баня и антидекубитална възглавница/за сядане и за глава/.

Важно! За хората с увреждания антидекубиталните дюшеци и възглавници са безплатни.

Категории: Стоки за дома, Матраци

Намерете в: ВОЕВ


Да Не

Подобни продукти и услуги

Медицинска подложка

Подматрачна рамка

Матрак Relax Malibu

Матрак Relax Caprice

Матрак Relax Sandwich cocos

Матрак Relax Sandwich latex

Матрак Relax M Foam

Матрак Relax Baby 2

1 2 3 4 ... 13 14 15 » 

Новини

Близо 14 000 деца напуснали училище минала година

28.04.2015 13:16Източник: Dariknews.bg

13 800 деца са напуснали общообразователните школа през учебната 2013/2014 година. От тях 11 800 са напусналите ученици в основното образование, ...

Пиян водач преобърна ТИР с жито на Е-79 край Сандански

28.04.2015 12:02Източник: Dariknews.bg

ТИР, превозващ жито за Гърция, се преобърна на главен път Е-79 край Сандански. 53-годишният водач на автомобила с пазарджишка регистрация е ...